Новина


Чергове п'яте звернення до районної влади

Звернення адресується голові Дубенської районної ради О.Козаку; голові постійно комісії з питань фінансів, податків та бюджету С.Гаврилюку; голові постійної комісії з комунальної власності, з економічних питань, організації сільськогосподарського виробництва, розвитку промисловості, підприємництва та регуляторної політики М.Метелюку; голові постійної комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, з питань законності та діяльності правоохоронних органів О.Базаріну; голові постійної комісії з питань охорони здоров’я, екології та захисту навколишнього природного середовища, з питань соціального захисту населення Р.Войцещуку; Голові постійної комісії з питань освіти, культури, гуманітарної політики, молоді та спорту К.Котвінській; голові Дубенської районної державної адміністрації В.Іщуку. 
Рішенням Дубенської районної ради від 06.02.2020 № 802 було затверджено акт приймання – передачі комунального некомерційного підприємства “Дубенська центральна районна лікарня” та майна у комунальну власність територіальної громади міста Дубно. Однак, у цьому акті є технічні описки та помилки, які були встановлені під час технічної інвентаризації об'єктів, а тому вони позбавляють можливості зареєструвати об’єкти нерухомого майна за Дубенською міською радою в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. 
У зв'язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, виникла гостра необхідність централізованого кисневого постачання до будівлі інфекційного відділення лікарні, так як критична кількість людей, які перебувають між життям і смертю, вкрай потребують безперебійної подачі кисню до ШВЛів. 
На сьогоднішній день кисень у Дубенській міській лікарні постачається у кисневих балонах. На добу використовується 23-32 балони кисню. Транспортні витрати для їх перевезення на навантажувально-розвантажувальні роботи є досить затратними. Для встановлення, налагодження функціонування обладнання, яке складається з ємності, де зберігається 3 куби кисню, адміністрацією лікарні проведено комплекс робіт по укладанню договору на використання ємності для кисню. Від цього залежить кількість врятованих людей і міста, і району, так як ситуація, що складається щодня з подачею кисню у кисневих балонах, не забезпечує потребу у кисні. 
 Однак, розробити відповідну проектну документацію та розпочати будівельні роботи неможливо за відсутності державної реєстрації зазначеного об'єкта нерухомого майна за територіальною громадою м. Дубно. 
Враховуючи вищевикладене, з метою надання належної медичної допомоги пацієнтам, які перебувають на лікуванні в КНП “Дубенська міська лікарня” з респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, вкотре вимагаємо підготувати та подати на розгляд Дубенської районної ради проект рішення, яким внести та затвердити зміни до акту приймання-передачі комунального некомерційного підприємства "Дубенська центральна районна лікарня" Дубенської районної ради Рівненської області та майна, який затверджений рішенням від 06.02.2020 № 802, виклавши  таблицю “Рахунок101” та Рахунок 103 “ акту в новій редакції, що додається в Додатку до звернення.
Вчаcна подача кисню до хворих, які його потребують, є життєво необхідною для підтримки лікування та порятунку життя хворого. Тому у разі не надання Акту приймання-передачі (в частині виплавлення технічної помилки у площі інфекційного відділення) розцінюватимемо як зволікання ціною людського життя та надамо розголосу даної проблеми на рівні держави із відкритим звернення у ЗМІ місцевого, обласного та республіканського рівня.
Міський голова                                                                                             Василь АНТОНЮК