Новина


До уваги роботодавців та найманих працівників міста!

Впродовж останньої декади січня інспектором праці міської ради за участю спеціалістів центру зайнятості, пенсійного фонду, поліції та управління праці та соціального захисту населення міської ради проводяться інформаційні заходи з суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Заходи здійснюються за допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності. 
Інформаційна декада триває на виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.
Зокрема, 27-28 січня 2020 року спеціалісти провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань дотримання законодавства про працю з 52 суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність у центральній частині міста (вул.Драгоманова, вул.Кирила і Мефодія, м-н Незалежності, вул. Замкова, вул. Свободи).
52 роботодавці та 75 найманих працівників отримали компетентні роз’яснення щодо дотримання вимог трудового законодавства та «Пам’ятки про переваги легального працевлаштування».
Під час роз’яснень і консультацій відбувається моніторинг легальності трудових відносин найманих працівників. Важливо, що роботодавець, якого інспектори інформували про вимоги трудового законодавства, має можливість оперативно усунути порушення, легалізувати трудові відносини. Якщо ні – його чекатиме інспекційне відвідування та суттєвий штраф.