Новина


“Духовні обереги Дубна” - 2

2 серпня відбулось спецпогашення  другого маркованого листа із серії “Духовні обереги Дубна”.
Перший лист був виготовлений Дубенською міською радою з нагоди Дня міста Дубна та освячення ікони Дубенської (Іллінської) Божої Матері.
Спецпогашення відбулось у Свято-Іллінському соборі, його здійснили Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, міський голова Василь Антонюк, почесні гості міста.
На ньому зображені 8 православних храмів — пам'яток архітектури міста Дубно з іконою  Дубенської (Іллінської) Божої Матері посередині.
На другому маркованому листі із серії “Духовні обереги Дубна” зображено: у центрі листа шедевр українського книгописання  — фото розгорнутого «Дубенського Четвероєвангелія»,  яке, на жаль,  знаходиться нині у Рум'янцевських фондах Російської Державної бібліотеки у Москві. Фотографія зниклого Чеснохрестського монастиря, в якому у 1539—1566 роках ієромонахом Арсенієм було створене Дубенське Четверо євангеліє. Храми-пам'ятки архітектури та новобудови різних конфесій міста. Спецпогашення провели Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, міський голова Василь Антонюк, настоятелі храмів різних конфесій, працівниками дубенського відділення “Укрпошта”.
Спецпогашення проводилось спеціальним штемпелем з перевідною датою «Дубно. Місто дев’яти віків. The City of Nine Centuries. 35603, Дубно Рівненська обл.», який був виготовлений “Укрпоштою” на прохання Дубенської міської ради у серпні 2017 року, з 02.08.2017 введений в дію.