Новина


Духовний ранок з молитвою за Україну

Уже традиційним для міста Дубно стало проведення щомісяця духовного заходу, який об'єднує представників місцевої влади, духовенства та громадськості навколо важливих питань нашого непростого сьогодення. Ось і сьогодні у стінах Дубенської міської ради відбувся черговий IX Духовний ранок, присвячений темі “Ми - за Незалежність України”.
На запрошення організаторів - депутатів міської ради Миколи Пилипчука та Вікторії Хорупанської - у заході взяли участь секретар міської ради Віктор Недашковський, перший заступник міського голови Микола Ткачук, заступники міського голови Михайло Антонюк та Мар'яна Мудрик, начальник управління економіки і власності, депутат міської ради Мирослава Піддубник, волонтери, керівники релігійних громад міста.
Розпочався Духовний ранок спільною молитвою за Україну, яку проголосив благочинний Дубенського благочиння Православної Церкви України протоієрей Василь Лозинський. Також священник окреслив релігійну та історичну складові обговорюваної теми.
Українська Державність має понад тисячолітню історію, адже існує ще з часів Київської Русі. Відтак, 30 років тому Незалежність України була відновлена після століть боротьби українського народу за свою свободу. І зараз ця боротьба триває. Маємо шанувати усіх Борців, які віддали свої життя за Україну, і безмежно дякувати Героям, котрі сьогодні боронять нашу Батьківщину від ворога.
У рамках обговорюваної теми підіймались питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді, культивування сімейних цінностей, діяльності церков, поширення української мови, збереження віри та підтримки армії. Особливо наголошувалось на важливості єднання у протистоянні росії та “рускому міру”, щоб втримати нашу Незалежність, здобути Перемогу і побудувати міцну Українську Державу. За це присутні піднесли спільну молитву до Господа.