Новина


«МОВИ БЕЗ КОРДОНІВ»

24 вересня у місті Дубно в рамках міських заходів з нагоди Європейського дня мов відбувся флешмоб “Мови без кордонів”.
 Європейський день мов не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає людей різних країн вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність 
Цьогоріч один із заходів пройшов біля пам'ятного знаку в честь 50-річчя заснування чеського села Страклів, який нещодавно силами Дубенської міської ради було перенесеного з приватного подвір'я і встановлено біля Дубенської міської публічної бібліотеки - філії №1 (у Страклові). 
Зв’язки між Україною та Європейським Союзом вимірюються століттями. І дубенський чеський Страклів тому яскравий приклад. Солідарність і гармонія між представниками різних народів, ідеали людської гідності, свободи, миру – це ті цінності, які роблять нашу державу невід’ємною частиною Європи не тільки географічно, а й ментально.
Міський голова Василь Антонюк про значення  володіння декількома мовами розповів на прикладі власної родини. 
Під час заходу українською та чеською мовами прозвучала розповідь про Чеський Страклів та його мешканців, а також рядки поезії Антоніни Гржибовської. Спогадами поділилась місцева жителька Софія Чорнокозицька, яка продемонструвала фото з сімейного альбому.