Новина


У ДУБНІ ВІДБУВСЯ VI ДУХОВНИЙ РАНОК

Сьогодні, 18 травня, у Дубенській міській раді відбувся черговий VI Духовний ранок. Його учасниками були посадовці та депутати міської ради, настоятелі християнських церков міста, представники громадськості, підприємці, які в умовах війни стали волонтерами.
 Темою першого після початку повномасштабної війни Духовного ранку його організатори - депутати міської ради Микола Пилипчук та Вікторія Хорупанська - визначили запитання “Господи, хто як не я?”. В умовах воєнного сьогодення це запитання для кожного набуло особливо змісту та значення.  
Міський голова Василь Антонюк наголосив на актуальності проведення заходів, які об'єднують навколо духовності: “Сьогодні, під час війни, як ніколи, важливо звертатися до Бога, до біблійних істин у пошуку простих відповідей на складні запитання, у пошуку духовної підтримки та допомоги. Спільною молитвою просити у Господа мужності вистояти у війні проти російського агресора та сили протидіяти його злодіянням”. Також очільник міста зауважив, що на сесії міської ради прийнято звернення до духовенства та парафіян Української Православної Церкви в м.Дубно про зміну канонічної підлеглості з УПЦ на Православну Церкву України або ж іншим християнським церквам, які сповідують українську позицію.
Учасники заходу розмовляли про громадянське та духовне призначення кожного, про спільну боротьбу і посильний вклад у Перемогу, свої думки підкріплювали цитатами з Біблії. Зазвичай у тяжкі часи відкривається правда про визначальні речі, а у людей проявляються неймовірні сили та якості. Свідченням цього є героїзм наших воїнів, невтомність волонтерів та єдність українського народу.
Міський голова подякував усім присутнім за небайдужість та допомогу військовим, внутрішньо переміщеним особам, жителям постраждалих регіонів.
Завершився Духовний ранок спільною молитвою за Перемогу над ворогом-окупантом, за мир та спокій у нашій державі.