Новина


У Дубні відзначили День міста!

2 серпня у Дубні відзначили День міста та 921-у річницю з дня першої писемної згадки про Дубно.
Розпочалось святкування з божественної літургії у Свято-Іллінському соборі, яку очолив Високопреосвященний архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон. У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі цього дня відбувся вже традиційний фестиваль духовної музики.
В міській раді було проведено офіційний прийом з нагоди Дня міста. Серед гостей - перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Тереза Хрущ, депутати обласної ради Олександр Дехтярчук та Володимир Ткачук, делегації з міста-побратима Червйонка-Лещини (Польща), Рокишкського району (Литва), представники дружніх міст та громад - Рівного, Луцька, Калуша, Володимира-Волинського, Радивилова, Вараша, Острога, Сарн, Смизької ОТГ, Привільненської ОТГ, Тараканівської ОТГ, керівники організацій та установ. Вітаючи місто зі святом, гості бажали Дубну, його керівництву та усім жителям успіху, добробуту, процвітання.
У центрі міста на головній сцені відбулися урочистості. Учасників свята вітав “князь Костянтин Острозький”  - історичний господар міста, який як і в середньовіччі, приймав у Дубні гостей із різних куточків України та світу. Своїм благословенням святкування ознаменував Високопреосвященний архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон. 
До присутніх з вітальним словом звернувся міський голова Василь Антонюк: «Дякую кожному за особистий внесок у розвиток Дубна. Переконаний, що кожен з вас на своєму робочому місці може покращити його потенціал. Хотів би, щоб всі наші дії і помисли визначали любов та турбота до міста, яке для усіх нас є рідним. Без сумніву,  Дубно має великі перспективи і ми з вами можемо їх реалізувати, якщо будемо однією згуртованою командою. Закликаю всіх до відповідальності, розсудливості і копіткої праці на благо нашої громади. Від імені депутатів міської ради, виконавчого комітету, від себе особисто вітаю з Днем міста і бажаю злагоди, добробуту і процвітання, здоров’я, довголіття, родинного тепла і щастя кожній родині! Бережімо свій дім, свою маленьку Батьківщину». Особливі слова вдячності та вітань лунали від очільника міста на адресу військовослужбовців та медиків, які у цей непростий для нашої держави час, коли триває неоголошена війна на сході країни й боротьба з пандемією, стоять на сторожі життя та здоров'я громадян, миру та безпеки нашої країни.
Дубенчан також привітали голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, голова Дубенської районної державної адміністрації Всеволод Пекарський, голова Дубенської районної ради Віктор Ковальов, депутати обласної ради Олександр Дехтярчук та Володимир Ткачук, помічник народного депутата України Олександра Алійксійчука Артур Биць. Очільники області, міста та району з нагоди свята вручили відзнаки представникам різних галузей. 
Слова вітань дубенській громаді також пролунали від консула Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Терези Хрущ, заступника бургомістра гміни Червйонка-Лещини Анджея Рауднера, мера Рокишкського районного муніципалітету Рамунаса Годеляускаса. Відео-вітання до Дубна надіслали бургомістри польських міст-побратимів Гіжицько та Соколув-Подляский.
Керівники та гості міста поклали квіти до пам'ятника Борцям за Волю та Незалежність України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих дубенських Героїв - загиблих учасників АТО. Творчі виступи презентували виконавці та колективи міста.
Святкування завершилось концертом за участю гуртів Wszystko (м.Львів), Ladies'TRIO (м.Львів), Drymba Da Dzyga (Дримба Да Дзига, м.Київ), Медовий полин (м.Борщів). Протягом дня працювала святкова торгівля та атракціони, діяли виставки мистецьких робіт, дитячі та молодіжні розваги.