Новина


Управління соціального захисту населення інформує

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації у період дії воєнного стану, в Дубенській територіальній громаді станом на 16.05.2022 р. зареєстровано 2877 внутрішньо переміщених громадян.
Управлінням соціального захисту населення Дубенської міської ради забезпечується надання соціальних послуг з видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та призначення щомісячної адресної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.
У зв’язку з надходженням значної кількості заяв від переміщених громадян щодо зміни адреси фактичного місця проживання/перебування або вибуття в інші райони України, або виїзду на постійне місце проживання за кордон, або повернення до покинутого місця постійного проживання, управлінням соціального захисту населення Дубенської міської ради постійно проводиться робота з ведення обліку переміщених громадян, внесення змін у Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, зняття з обліку та скасування дії довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
        При цьому, частина внутрішньо переміщених громадян втратила житло, або воно пошкоджене настільки, що не є придатним для проживання. Уряд ухвалив розроблене Міністерством соціальної політики рішення, яке передбачає, що дія довідки не буде скасовуватись для внутрішньо переміщених осіб, які повернулись до покинутого місця постійного проживання, але є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, і подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг. Це дозволить продовжити виплату допомоги на проживання переміщеним особам. Таке рішення розширило можливості, якими за власним вибором може скористатись внутрішньо переміщена особа, щоб повідомити про повернення до покинутого місця постійного проживання:
подати повідомлення за місцем отримання довідки;
подати повідомлення після повернення до покинутого місця постійного проживання;
подати повідомлення через «Портал Дія».