Новина


Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубенської міської ради

Сьогодні, 26 вересня, під головуванням міського голови Василя Антонюка відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На розгляд порядку денного було винесено 20 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності міста.
Першочергово були розглянуті питання освітньої галузі міста. Відповідними рішеннями виконком затвердив перелік територій, закріплених за закладами загальної середньої освіти, та мережу комунальних закладів освіти Дубенської міської територіальної громади на 2024-2025 навчальний рік.
Важливу увагу члени виконавчого комітету приділили питанню підготовки підприємств, установ, організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 року, яке, до слова, перебуває на особливому контролі виконкому і розглядається щомісячно. Як було озвучено, стан виконання заходів з підготовки міського господарства до опалювального сезону становить 96%, що відповідає плановому рівню, доведеному Мінрегіоном. Наразі підготовчі роботи тривають згідно затвердженого плану.
У зв’язку зі значним зростанням вартості електроенергії та збільшенням податкових та інших обов'язкових платежів, розглянувши звернення комунального підприємства «Дубноводоканал», рішенням виконкому було скориговано тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Згідно прийнятого рішення, тариф на послуги з централізованого водопостачання становитиме 28,21 грн/м3 (з ПДВ), централізованого водовідведення - 31,52 грн/м3 (з ПДВ). Загалом розмір тарифу складатиме 59,73 грн/м3 (з ПДВ), що за порівнянням є нижче середнього серед міст Рівненської області.
Окремим рішенням схвалено Програму охорони та збереження об’єктів культурної спадщини Дубенської міської територіальної громади на 2024 – 2027 роки. 
Підтримали члени виконкому і питання, які стосуються соціального захисту населення та захисту прав дітей.