Новина


Відбулося попереднє обговорення проєкту будівництва сміттєпереробного заводу

Сьогодні, 6 листопада, в малій залі міської ради відбулась зустріч щодо можливого будівництва у Дубні енергогенеруючих сміттєпереробних об'єктів. В зустрічі взяли участь керівники міста Дубна, Дубенського району, прилеглих об'єднаних територіальних громад, представники депутатського корпусу міської ради та громадськості міста, місцеві ЗМІ.
З презентацією перед присутніми виступив директор ТОВ “Екоенерго-буд” Михайло Іванов та  комерційний директор ТОВ “Енерго Тренд” Павло Рогоза. Доповідач повідомив, що в рамках проєкту на території комунальних очисних споруд та діючого сміттєвого полігону планується спорудити піролізний сміттєпереробний завод та біогазову станцію. Також проєкт включатиме реконструкцію самих очисних споруд. Що особливо важливо, завдяки реалізації проєкту буде здійснено санацію діючого полігону - звільнення від накопиченого масиву твердих побутових відходів. 
Передбачається, що в перспективі потужності проєкту дозволять територіально охопити місто Дубно, Дубенський, Млинівський, Демидівський та Радивилівський райони і, відповідно, успішно вирішити проблему переробки твердих побутових відходів цього регіону. 
Міський голова Василь Антонюк зазначив, що для Дубна, як і загалом для всієї України, проблема утилізації сміття є однією з найнагальніших. “На сьогодні у місті та районі гостро стоїть питання поводження із твердими побутовими відходами та їх утилізації. Місцева влада активно працює над розв'язанням даної  проблеми. Тож, сподіваємось, що реалізація запропонованого проєкту дозволить її вирішити”, - зауважив міський голова Василь Антонюк. 
Проект є дороговартісним - орієнтовна вартість його реалізації - 500-600 мільйонів гривень. Фінансування можливе в рамках відповідних програм Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.   
Наразі домовлено детальніше ознайомитись з пропозиціями і, за умови погодження усіма сторонами, перейти до їх впровадження.