Новина


Вітання міського голови Василя Антонюка з Днем Європи

Шановні дубенчани, гості нашого міста.  Європейці!
Третьої суботи травня в Україні традиційно відзначають День Європи.
В останні роки це свято набуло особливого для українського народу значення. Адже за європейські ідеали свободи, демократії та добробуту вистояли на майданах мільйони наших співгромадян.
Наше прагнення жити у вільній, розвиненій та європейській країні омите кров’ю Героїв Небесної Сотні. За європейську України б’ються з азійським ворогом українські бійці на Донбасі. І Європейська Україна вистояла, зупинила чергову азійську орду.
Україна не повертається до родини європейських народів, вона ніколи не залишала цієї сім’ї. Це наша спільна цивілізаційна колиска. Українці лише захистили свій європейський вибір, своє історичне право називатися справжньою європейською нацією. Тому це свято таке близьке та важливе для всіх українців.
Сьогодні, коли Україна як ніколи близька до повноправного членства у Європейському Союзі, у День Європи ми окреслюємо наші спільні цінності, спільну історію, та найголовніше – наше спільне майбутнє.
Це свято – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на тотожних цінностях та інтересах.
Під час святкувань Дня Європи у Дубні закликаю усіх дубенчан та гостей нашого міста показати всьому світу, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!
З Днем Європи, європейське Дубно!
Міський голова Василь АНТОНЮК