Новина


Внесено зміни до бюджету Дубенської громади

25 січня відбулося перше пленарне засідання чергової 47 сесії Дубенської міської ради. Одним з основних питань порядку денного було внесення змін до бюджету Дубенської міської територіальної громади на 2023 рік. На збільшення видатків міського бюджету спрямовано понад 39 мільйонів гривень.
Зокрема, на галузь освіти виділено 9,1 мільйона гривень, що становить 23% від загальної суми розподілених коштів. З них 8,8 мільйона гривень спрямовано на оплату робіт з будівництва нової твердопаливної блочної котельні на альтернативних видах палива та прилеглих теплових мереж для потреб Дубенського ліцею №7.
1,1 мільйона гривень скеровано на підтримку військових частин Дубенського гарнізону. По 400 тисяч гривень виділено на підтримку місцевої поліції та ДСНС, 100 тисяч гривень — Дубенському міжрайонному відділенню Служби безпеки України.
Згідно розпорядження начальника Рівненської обласної військової адміністрації №1 від 05.01.2023 року, мільйон гривень з бюджету Дубенської міської територіальної громади спрямовано як субвенцію обласному бюджету на будівництво, ремонт, обслуговування військових, інженерно-технічних, фортифікаційних споруд, нарощування системи інженерних загороджень для потреб оборони області.  
5,6 мільйона гривень, що складає 15% від об'єму розподілених коштів, спрямовано на галузь охорони здоров'я міста. З них півтора мільйона передбачено на придбання цифрового рентгенапарату для міської поліклініки; 400 тисяч гривень — на влаштування автостоянки біля поліклініки та поточний ремонт сходів ганку. 1,7 мільйона гривень виділено міській лікарні на реконструкцію рентгенопераційного блоку травматологічного відділення. Ще 400 тисяч гривень спрямовано на поточний ремонт під'їзду до лікарні та поточний ремонт приміщень відділення інтервенційної кардіології. 1,1 мільйона гривень передбачено на ремонт І поверху приміщення колишньої стоматполіклініки для проживання внутрішньо переміщених осіб, облаштування укриття в даній будівлі та встановлення генератора. 199 тисяч гривень виділено на поточний ремонт внутрішніх комунікацій пологового будинку.
5,7 мільйона гривень (15% розподілених коштів) скеровано на галузь житлово-комунального господарства міста. Зокрема, 1,9 мільйона гривень виділено на придбання ще одного твердопаливного котла для КП “Дубнокомуненергія”. 515 тисяч гривень будуть використані на капітальний ремонт покрівлі нежитлового приміщення по вулиці Семидубській, 22 для розміщення в ньому внутрішньо переміщених осіб. 800 тисяч гривень передбачено на поточний ремонт мереж водопостачання по вулиці Млинівській та водопроводу напірного каналізаційного колектора від ГКНС. На 1,3 мільйона гривень поповнено статутний капітал КП “Зелене господарство” для  придбання підприємством необхідного обладнання та спецтехніки, зокрема вантажного автомобіля з маніпулятором для транспортування габаритних вантажів.
Понад 6 мільйонів гривень виділено на управління архітектури, будівництва та земельних питань. З цих коштів 2,5 мільйона гривень спрямовуються на внесення змін до генерального плану міста Дубно. 3 мільйони гривень скеровуються на співфінансування закінчення капітального ремонту вулиці М'ятинської. За рахунок коштів надходжень від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва 167,5 тисяч гривень спрямовано на здійснення нормативно-грошової оцінки земель міста. 84 тисячі гривень виділено на виготовлення документації із землеустрою в районі М'ясокомбінату та вулиці Млинівської. 27,7 тисяч гривень скеровано на оплату кредиторської заборгованості з очистки водовідвідних каналів в районі Дубенського ліцею №6.
На галузь культури міста передбачено 2,9 мільйона гривень, з яких 2,3 мільйона гривень спрямовано на поточний ремонт фойє та фасаду міського будинку культури по вулиці Д.Галицького та благоустрій території біля укриття даного закладу. Ще 500 тисяч гривень виділяються на співфінансування робіт з реставрації пам'ятки архітектури місцевого значення “Синагога” (XVI століття). Слід зазначити, що завдяки попереднім домовленостям міського голови Василя Антонюка з засновником благодійного фонду “І-Ес-Джей-Еф Східна Європа”, рабином Іцхаком Шапіро, на вказаний об'єкт надійшли кошти в сумі 35 тисяч євро від Товариства зі збереження і захисту єврейських кладовищ в Європі (Німеччина). Тож якщо дозволятиме ситуація в державі, реставраційні роботи у Синагозі будуть продовжені.
Також 1,1 мільйона гривень спрямовано управлінню соціальний захист населення на підтримку соціально незахищених категорій жителів міста Дубно.
На утримання централізованої бухгалтерії відділу молоді та спорту Дубенської міської ради передбачено 575 тисяч гривень.
100 тисяч гривень з бюджету міської громади виділено на підтримку Дубенського управління державної казначейської служби України для облаштування в установі найпростішого укриття.
Окрім цього, понад 4 мільйони гривень спрямовані до резервного фонду бюджету міської громади. Це складає 11% загальної суми розподілених коштів.