Новина


26 лютого - День спротиву окупації Криму

Сьогодні, 26 лютого, в Україні відзначають День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя. Саме цього дня сім років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України.
Дубенчани завжди вважали, що Крим - це невід'ємна частина України. Тому в червні 2020 року Дубно підтримало ініціативу Меджлісу і на головному майдані міста було вивішено стяг кримськотатарського народу на безстроковий термін. 
Крім того, наше місто неодноразово приймало кримськотатарські фольклорні ансамблі - учасників Міжнародного фестивалю-конкурсу «Котилася торба». Дубенчани завжди раді вітати представників південної частинки нашої єдиної української родини. Через фольклорне дійство – національну мову, танці та вбрання ми маємо можливість більше дізнатися про народну обрядовість, яка була у стародавні часи й збереглася в сучасності. 
Ми переконані, що відстоювання територіальної цілісності має велике значення як для всієї України, так і жителів Криму. 
Сьогодні ми маємо гарну нагоду висловити подяку всім кримчанам, які в надзвичайно складних умовах не переривають свого громадянського та духовного зв'язку зі своєю справжньою Батьківщиною – Україною, і щиро віримо в те, що Крим і Україна будуть разом.