Стратегічний розвиток громади

 
Основні напрямки розвитку громади окреслені в:
    • Стратегії розвитку Дубенської міської територіальної громади на період до 2027 року та Плані заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Дубенської міської територіальної громади на період до 2027 року; 
    • Програмі економічного та соціального розвитку Дубенської міської територіальної громади на 2024 рік.

Стратегія розвитку Дубенської міської територіальної громади на період до 2027 року

Стратегія - документ, в якому структуровані цінності – якою ми з Вами бачимо нашу громаду та наведено чіткий план заходів з її реалізації – як ми її зробимо такою.
Стратегія покликана об’єднати зусилля усіх зацікавлених сторін – місцевих мешканців, бізнесових структур, влади, громадських активістів – задля забезпечення місцевого економічного та соціального поступу через використання стратегічних переваг громади.
До процесу формування бачення і визначення пріоритетів розвитку територіальної громади були долучені представники органів місцевого самоврядування, бізнес-спільноти, освітяни, медики, представники громадянського суспільства. 
Стратегією визначено:
    • майбутній образ громади, якою її хоче бачити громада;
    • стратегічні та операційні цілі, досягнення яких забезпечить набуття громадою визначеного Стратегією бачення розвитку;
    • процес впровадження Стратегії, тобто логічні послідовні заходи, спрямовані на досягнення цих цілей.
Реалізація Стратегії перетворить нашу громаду в історичну та культурну перлину,  приязну для бізнесу, комфортну, безпечну, дружню до довкілля із сучасною сферою послуг та промисловістю, потужний транспортно-логістичний вузол, громаду якісної освіти та медицини, патріотичного духу та спортивних звитяг.

Програма економічного та соціального розвитку громади – 2024

Законодавчою та методичною основою розробки Програми економічного та соціального розвитку Дубенської міської територіальної громади на 2024 рік є Закони України: «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України» №1602-III від 23 березня 2000 та «Про місцеве самоврядування в Україні» №280/97-ВР від 21 травня 1997, Постанова Кабінету Міністрів України №586 від 31 травня 2021 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки».
Відповідно до результатів та тенденцій розвитку господарського комплексу Дубенської міської територіальної громади у 2023 році у Програмі визначено цілі, завдання та заходи соціально-економічного розвитку на 2024 рік.
Програму підготовлено управлінням економіки і власності Дубенської міської ради з урахуванням пропозицій управлінь та відділів Дубенської міської ради та з використанням статистичних даних про розвиток територіальної громади за попередній та поточний роки, прогнозних тенденцій на 2024 рік.
Програма містить основні показники економічного та соціального розвитку територіальної громади та перелік програм, які реалізовуватимуться у 2024 році.

Переглянути Програму