Новина


До уваги мешканців домогосподарств власників індивідуальних джерел водопостачання

Відповідно до ст. 24 Закону України “Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення”, ст. 18 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” № 4004-ХІІ від 24.02.1994 р. Державних санітарних провил і норм 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” (п.3.34), власникам бювету, колодязя чи коптажу необхідно оформити спільно з посадовою особою Дубенського районного управління Головного управління держпродспоживслужби в Рівненській області Санітарний паспорт. Для оформлення Санітарного паспорта необхідно мати дані про лабораторні дослідження питної води.
Трубчастий колодязь (свердловина) - інженерна споруда, що є вертикальною виробкою з невеликим розміром поперечного перерізу круглої форми, що призначена для забору підземних вод, розташованих на різній глибині.
Шахтний колодязь - інженерна споруда, що є вертикальною виробкою з великим (у порівнянні із водозабірною свердловиною) розміром поперечного перерізу, круглої, квадратної, прямокутної або шестигранної форми, що призначена для забору ґрунтових вод.
 Каптаж джерела - інженерна водозабірна споруда, призначена для збирання джерельної води в місцях її довільного виходу на поверхню, до складу якої входять камери каптажу (приймальна та освітленої води), каптажне приміщення або павільйон.
Вимоги до влаштування шахтних колодязів, бюветів, каптажів прописані у додатку 7 до  Державних санітарних норм і правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною””
Вимоги до влаштування шахтних колодязів, бюветів, каптажів