Новина


Дубенчани віддали останню шану воїну-Герою Юрію Брилю

Сьогодні наша громада провела в останню дорогу ще одного Героя, що віддав своє життя за Україну. Це військовослужбовець, старший солдат БРИЛЬ Юрій Іванович. Воїн-прикордонник отримав важкі поранення 30 серпня 2024 року під час мінометного обстрілу противником на Харківщині, внаслідок яких через місяць помер у медичному закладі м.Києва. 
Юрій Іванович навчався в Дубенській школі №7, закінчив Дубенське професійно-технічне училище. Займався спортом і захоплювався риболовлею. У липні 2023 року був призваний на військову службу до лав Збройних Сил України.
Інспектор прикордонної служби - навідник мінометів відділення вогневої підтримки Юрій БРИЛЬ до останнього залишався вірний військовий присязі і мужньо захищав Батьківщину від російських окупантів. 
З пошаною та усіма військовими почестями Дубенська громада прощалася зі своїм Героєм. До прощальної церемонії разом із родиною, громадою та військовими побратимами долучився міський голова Василь Антонюк, представники Дубенського ТЦК та СП, працівники міської ради та інших виконавчих органів, небайдужа громадськість. Священники Православної церкви України відслужили поминальну молитву. 
Після прощання траурна процесія вирушила до храму Різдва-Пресвятої Богородиці м.Дубно, де було звершено чин похорону. Поховали Героя на місцевій Алеї Слави. 
Щирі співчуття рідним і близьким! Вічна пам‘ять та слава Герою!