Новина


Дубенська міська рада виступила проти реалізації «формули Штайнмаєра»

Сьогодні, 4 жовтня, згідно розпорядження міського голови Василя Антонюка, відбулась позачергова сесія Дубенської міської ради. На її розгляд було винесено питання «Про звернення депутатів Дубенської міської ради до  Президента України В.Зеленського, голови Верховної Ради України  Д.Разумкова». Усі присутні у залі депутати одноголосно підтримали текст звернення.
«Звернення депутатів Дубенської міської ради
до Президента України В.Зеленського, голови Верховної Ради України  Д.Разумкова  щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра», яка є прихованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні 
Ми, депутати Дубенської міської ради, заявляємо про те, що анонсований 1 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої «формули Штайнмайєра» є прихованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні.
Внаслідок реалізації так званої «формули Штайнмайєра» Україна  отримає легітимізацію та тривале консервування терористичних окупаційних адміністрацій в окремих районах Донецької та Луганської областей через проведені вибори. Вважаємо, що такі вибори можуть відбутись лише за повної деокупації зазначених територій та відновлення повного контролю над всією ділянкою українсько-російського кордону.
В іншому випадку, проведення псевдомісцевих та  наступних виборів до українського парламенту остаточно закріпить присутність представників терористичних окупаційних адміністрацій у владі на національному рівні.
Все це стане можливим також після імплементації нового законодавства про особливий статус та відповідних змін до Конституції.
У підсумку, через вибори під дулами окупаційних військ разом з паралельним послабленням санкцій західного світу, ми отримаємо перемогу Росії і поразку України.
Ми, депутати Дубенської міської ради, заради пам'яті тисяч  загиблих та шануючи живих захисників України, рішуче заперечуємо проти спроб вищого політичного керівництва України через реалізацію так званої «формули Штайнмайєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження з боку Росії та прихованих зрадників України, що у підсумку знову зробить Україну частиною Росії.
Закликаємо всі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, заблокувати нову редакцію закону України про особливий статус Донбасу та узаконення проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях в окремих районах Донецької та Луганської областей.
Ні капітуляції!
Слава Україні!»