Новина


Дубно отримало спеціальний пожежний автомобіль та 10 тонн гуманітарного вантажу

Чергова потужна допомога надійшла до Дубна з польського міста-побратима Гіжицько - це спеціальна пожежна машина від німецьких партнерів Гіжицька міста Кверфурта та 10 тонн гуманітарного вантажу.
За дорученням міського голови Василя Антонюка за гуманітарною допомогою до Польщі вирушив особисто його заступник Михайло Антонюк. Транспорт та водійські послуги надав дубенський підприємець Олександр Олексієвець, який уже неодноразово долучався до доставки гуманітарних вантажів у наше місто з-за кордону.
У Гіжицьку заступник міського голови зустрівся з бургомістром Войцехом Каролем Івашкевічем та керівниками Гіжицького гуртка ОУП Дам'яном Міштуком та Іваном Піком, котрі організували збір допомоги та доставку автомобіля з Німеччини, передав їм подяку від міського голови Дубна, висловив вдячність очільнику та громаді міста за підтримку.
У складі допомоги - такі необхідні сьогодні генератори, спальні мішки, каремати, ковдри та матраци, ліхтарики, повербанки, продукти тривалого зберігання, дитяче харчування, засоби гігієни та речі першої необхідності, медичні засоби.
Спецмашина розрахована для ліквідації пожеж та наслідків надзвичайних ситуацій.
Допомога, яка надходить від закордонних друзів та партнерів є надзвичайно важливою, адже щодня наше місто приймає багато людей, які тікають від війни, рятуючи своє життя і життя своїх дітей Значна підтримка надається військовослужбовцям та жителям постраждалих регіонів України.
Гуманітарну допомогу з польського Гіжицька та німецького Кверфурта доставлено в один із пунктів збору, що діють в місті, для подальшого спрямування відповідно до потреб.
“Приємно, що поруч з нами живуть такі сусіди, наші хороші друзі-поляки, які нам постійно допомагають і навіть залучили до цієї благодійної справи своїх німецьких партнерів. Вони уже вп'яте подали нам свою руку допомоги, з чуйністю і розумінням ставляться до наших сьогоднішніх проблем і потреб військових та людей, які залишили свої домівки й приїхали на тимчасове проживання до Дубна. Приємно, що у Дубні є такі підприємці, котрі безвідмовно долучаються до перевезення гуманітарних вантажів. Дякую цим підприємцям та водіям. Безмежна вдячність польським побратимам, німецьким колегам, усім нашим закордонним друзям за неймовірну підтримку”, - зазначає міський голова Василь Антонюк.