Новина


Енергоефективність в дії: міські котельні Дубна "переходять" на твердопаливні котли

Таку ініціативу реалізовують Дубенська міська рада спільно з комунальним підприємством "Дубнокомуненергія" в рамках реалізації Проекту збільшення частки альтернативного палива, зокрема місцевого виробництва.
Першим кроком у даному напрямку стало придбання потужного твердопаливного котла Кальвіс-1250. Його уже доставили в одну із котелень, що забезпечує теплом близько половини індивідуального житлового фонду міста. Комунальники розпочинають роботи із його встановлення та підключення до системи опалення.
Котел, вартістю 1,161 мільйона гривень, придбали у співфінансуванні за власні кошти КП “Дубнокомуненергія” та Дубенської міської ради. Працює на торф'яному брикеті та дровах, а його робота заміщує використання 250 тис. м.куб. за опалювальний сезон.
Даний котел є сучасним та надійним. Його плюсами є екологічність та енергоефективність. Крім того, міській раді та комунальному підприємству важливо максимально відмовитись від споживання російського газу, замінивши його іншими види палива, зокрема місцевого виробництва.
Зазначимо, що це лише перший крок міської влади та теплоенергетиків в напрямку реалізації запланованих заходів з енергоефективності котелень міста. Модернізацію теплових мереж та заміну старого обладнання вже найближчим часом розпочнуть в котельні на вулиці Острозького, 23. Деталі - згодом, а поки - працюємо далі.
Перемога на енергетичному фронті - також важлива!