Новина


Ювілейний найстаріших музичний фестиваль –"Тарас Бульба" відбувся

16-18 липня  у місті Дубно на стадіоні “Спартак” проходив один з найстаріших музичних фестивалів країни – "Тарас Бульба". Вже традиційно на фестивалі працювали  три сцени - головна, альтернативна, літературна, дитяча галявина та справжній Козацький курінь  . Фестиваль проходив за підтримки Дубенської міської ради, Українського культурного фонду, Рівненської обласної державної адміністрації.
    18 липня відбулась пресконференція по підсумкам проведення фестивалю “Тарас Бульба”, за участі міського голови Василя Антонюка, начальника управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Любові Романюк, директора рок-події Миколи Арсенюка, одного з засновників фестивалю Віталія Міщука, депутата Рівненської обласної ради Алли Черній,учасників фестивалю, керівництва Дубенської міської ради та представників ЗМІ.
На якій було обговорено низку питань. В тому числі і особливості ювілейного фестивалю "Тарас Бульба - 30 ROCK'ів".
    У фіналі конкурсної частини два дні боролись за перемогу чотирнадцять молодих рок-команд, які були відібрані після прослуховування 45 гуртів у Києві. Гран-прі отримав одеський гурт “Mr.Gray”! Переможцями стали: 1 місце – “Емаль”, 2 місце – “Восьма куля”,3 місце – “Терен”.
    Цього року були винятково українські артисти. Всього у  фестивалі взяли участь 50 музичних гуртів і 70 учасників літературно-мистецької платформи. Глядачі крутили неймовірний аркан разом з “KARNA”, зачаровувались разом з  “Війєм” та “Zwyntar” на Нічній сцені, мали можливість поспілкуватись з улюбленими поетами  та письменниками: братами Капрановими, Сергієм Жаданом, Артемом Полежакою, Юрієм Журавлем..., драйвували з “Жаданом та собаками”, “ОT VINTA”, “ KOZAK SYSTEM” та іншими.
    Вперше на фестивалі у форматі концертної версії була виконана рок-опера "Тарас Бульба". Автор лібрето – Дмитро Терновий, відомий харківський драматург. Музику написали молоді, але доволі амбітні й професійні хлопці – брати Сергій та Дмитро Радзецькі. 
    Цьогоріч в рамках фестивалю  “Тарас Бульба” для дубенчан та гостей міста  кобзарювали:  Святослав Силенко м.Київ, Андрій Селецький м.Львів, Юрко Ягусевич с.Прибірськ, Ляшук Андрій м.Рівне. Кобзарі та лірники виступили не лише на літературній платформі фестивалю, вони побували у дубенському замку, своїм мистецтво в кантах прославляли Спасителя та Богородицю у  Свято-Миколаївському чоловічому монастирі,  концертом у парку порадували прихожан Свято-Іллінського собору.
    В світлі вимог часу Чумний лікар постійно нагадував про фізичну дистанцію та карантинні правила.