Новина


Меморіальні дошки Героям Сергію Онєгіну та Сергію Смалюку відкрито у Дубенському ліцеї №2

Меморіальні дошки воїнам-захисникам Сергію Онєгіну та Сергію Смалюку, які віддали своє життя за Україну, урочисто відкрили сьогодні, 27 травня, у Дубенському ліцеї №2.
Дубенчанин Сергій Онєгін був призваний до війська у серпня 2023 року. Пройшов перенавчання та заступив на посаду помічника гранатометника 53 окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та незалежності Батьківщини на Авдіївському напрямку. Загинув мужній воїн 2 листопада 2023 року під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Водяне Донецької області.
Старший сержант, фельдшер медичного пункту 3-го механізованого батальйону Сергій Смалюк загинув 21 липня 2023 року під час виконання бойового завдання з евакуації пораненого в районі н.п. Мала Токмачка Запорізької області внаслідок ворожого обстрілу бронетранспортера М113. Воїн-медик до останнього подиху був вірним Батьківщині, професії та світлому поклику серця - допомагати. Під час служби проявив неабияку мужність та героїзм, за що наказом Головнокомандувача Збройних Сил України №1513 відзначений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест».
До вшанування пам'яті Героїв разом з їхніми рідними, учнями й педагогами долучився керуючий справами, секретар виконавчого комітету Дубенської міської ради Микола Шубнік. Освятив меморіальні дошки благочинний Дубенського благочиння Православної Церкви України отець Василь Лозинський.
Допоки ми живі - житиме пам’ять про Героїв. Наші Герої з меморіальних дощок щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом усіх, і нагадуватимуть кожному, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.
Герої не вмирають!
Вічна і світла пам'ять полеглим захисникам України!