Новина


На фасаді Дубенського ліцею №2 відкрили меморіальні дошки Героям-випускникам

Сьогодні, 20 квітня, у Дубенському ліцеї №2 відбулося відкриття дощок пам’яті Героїв Андрія Хижняка та Максима Кірчика, які навчалися у цьому закладі.
Дубенчанин Андрій Хижняк - капітан Збройних Сил України, начальник артилерійської розвідки 14 ОМБр, колишній секретар Дубенської міської ради, депутат. Під час виконання службових обов'язків Андрій Васильович трагічно загинув на Миколаївщині. Справжній патріот України, що до останнього подиху був відданий Батьківщині – таким його завжди пам'ятатимуть земляки. Указом Президента України посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Максим Кірчик з 25 лютого 2022 року пішов добровольцем захищати Батьківщину. Він беріг своїх рідних, ні на що не скаржився. Україна завжди була в його серці. Воїн звільняв місто Ірпінь, Чернігівщину, Миколаївщину, брав участь у бойових діях зі звільнення Херсона. Героїчно загинув під Бахмутом за наше мирне небо та щасливе майбутнє.
У заході взяли участь сім’ї загиблих захисників, заступник міського голови Микола Ткачук, депутати міської ради, представники громадськості міста, учні та вчителі ліцею. Зі словами глибокої вдячності та шани до присутніх звернулися начальник управління освіти Дубенської міської ради Наталія Іваницька та директор ліцею №2 Любов Головко.
Освячення меморіальних дощок здійснили благочинний Дубенського благочиння Православної Церкви України протоієрей Василь Лозинський та військовий капелан протоієрей Тарас Гордійчук.
Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв. Вічна слава мужнім захисникам України!