Новина


На фасаді Дубенського ліцею №8 встановлено меморіальну дошку Герою Олександру Козюрі

Сьогодні, 26 травня, у Дубенському ліцеї №8 було відкрито дошку пам’яті  Героя Олександра Козюри, який навчався в цьому закладі.
З 2014 року Олександр, будучи фахівцем-вибухотехніком, брав активну участь в АТО/ООС з забезпечення вибухобезпеки та розмінування території України. У 2018 році очолив відділ вибухотехнічної служби ГУНП в Херсонській області. Після повномасштабного вторгнення, спільно з підлеглими, продовжив очищати від вибухових пристроїв територію Миколаївської області, а після деокупації здійснював розмінування Херсонщини. Полковник поліції Олександр Козюра особисто зумів знищити не одну сотню вибухонебезпечних предметів та ворожих мін і тим самим зумів врятувати не одне життя та забезпечити безпеку громадянам України. За бездоганну службу неодноразово був нагороджений відзнаками МВС України та Президента України. Загинув Олександр 26 жовтня 2022 року на Херсонщині під час виконання службових обов’язків з розмінування деокупованої території. 
Аби вшанувати пам'ять Героя, на меморіальний захід прибули представники міської влади, місцеві правоохоронці, колеги загиблого з Херсонщини, його друзі та знайомі, небайдужа громадськість.
Право відкрити дошку було надано колезі Олександра начальнику вибухотехнічної служби поліції Херсонської області Володимиру Перепелиці. 
Зі словами глибокої вдячності та шани до Героя, а також до усіх присутніх звернулися секретар міської ради Віктор Недашковський, начальник управління освіти Наталія Іваницька, директор ліцею Ірина Андрійчук. Спогадами про шкільне життя Олександра поділились його однокласник Микола Шубнік та класний керівник Ганна Ульянова. 
Освячення меморіальної дошки здійснив благочинний Дубенського благочиння Православної Церкви України протоієрей Василь Лозинський. 
Світлу пам'ять Героя Олександра Козюри та всіх полеглих захисників України присутні вшанували хвилиною мовчання. Вічна слава Героям!