Новина


Поліцейські офіцери громади закликають дубенчан бути пильними

Поліцейські офіцери міста Дубна попереджають про нові випадки телефонного шахрайства. Днями працівники карного розшуку Дубенського районного відділу поліції спільно з колегами обласного управління викрили афериста, який обкрадав громадян за схемою «ваш родич у лікарні».
Так, на стаціонарний телефон 90-річного жителя Дубна зателефонував невідомий чоловік: представившись лікарем, повідомив, що дочка потрапила у ДТП і для лікування жінки потрібна термінова операція, а отже – значна сума коштів – вісімдесят тисяч гривень, та заява про дозвіл на швидку операцію. Дубенчанин почав перераховувати свої заощадження. В цей час прийшов чоловік: відрекомендувався правоохоронцем і сказав, що прийшов по гроші та заяву. Пенсіонер запідозрив недобре і сказав, що грошей не віддасть, а відвезе особисто до лікарні. Тож той почав «діяти»: відштовхнув дідуся, викрав усі кошти, які лежали на видному місці, та вмить покинув будинок. 90-річний житель Дубна одразу повідомив до поліції.
Поліцейські офіцери громади закликають дубенчан бути пильними! Вони наголошують, що жертвами "телефонних" шахраїв можуть стати як люди похилого віку, так і досить молоді громадяни, адже зловмисники тиснуть на потенційних жертв погрозами та благаннями. У разі, якщо вам телефонують невідомі і повідомляють, що ваші родичі потрапили у біду - скоїли ДТП, злочин чи травмувалися, а для того, щоб вирішити питання вимагають велику суму грошей - не поспішайте перераховувати їх на вказаний номер або віддавати особі, яка по них прийде - усе це різновиди вдало вибудованої схеми. Скажіть, що вам потрібен час на те, аби зібрати необхідну суму, хоча б кілька хвилин. Використайте цей час, аби зв'язатися зі своїми близькими та перевірити, чи з ними усе гаразд та одразу повідомити до поліції.