Новина


Проведено чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні, 29 лютого, міський голова Василь Антонюк провів чергове засідання виконавчого комітету. У ході роботи було розглянуто близько 50 різнопланових питань. Серед них – «Про підсумки роботи адміністративної комісії при виконавчому комітеті Дубенської міської ради за 2023 рік». Згідно озвученої інформації, протягом 2023 року було проведено 11 засідань адміністративної комісії. На розгляд адмінкомісії надійшло 27 справ про адміністративні правопорушення, переважна більшість яких стосуються порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів та порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами. На порушників накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 41 тисяча 905 гривень.
Також членами виконкому було заслухано звіт про роботу управління економіки і власності Дубенської міської ради щодо укладення, дотримання умов договорів оренди нежитлових приміщень та надходження платежів від оренди комунального майна за 2023 рік. Як повідомила начальник управління Мирослава Піддубник, у минулому році проведено 5 аукціонів з передачі в оренду нежитлових приміщень комунальної власності Дубенської міської територіальної громади. В результаті проведених торгів додатково наповнено міський бюджет в 2023 році на 379 тисяч 300 гривень. Наразі в оренді юридичних та фізичних осіб підприємницької діяльності перебуває 87 об’єктів нерухомого майна Дубенської міської територіальної громади. За 2023 рік від оренди нерухомого майна до бюджету громади надійшло 3 мільйони 434 тисячі гривень, що становить 118,8% від планових надходжень.
Крім того, на засіданні прийнято рішення про виділення коштів для надання грошової допомоги громадянам міста на лікування та військовослужбовцям, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації. Заяви дубенчан, які потребують дороговартісного лікування, а також громадян, котрі опинилися в складній життєвій ситуації внаслідок пожежі, рекомендовано винести на розгляд сесії.
Рішенням виконавчого комітету схвалено комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Дубенської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.
Розглянуті питання щодо захисту прав дітей, транспортного забезпечення, здійснення благоустрою міста, надано низку дозволів за заявами громадян.