Новина


У Дубенському ліцеї №7 відкрито меморіальну дошку Герою Ігорю Покідьку

Сьогодні, 15 квітня, у Дубенському ліцеї №7 було урочисто відкрито дошку пам’яті Героя Ігоря Покідька, який віддав своє життя  за збереження єдності і цілісності Української держави. Воїн загинув 9 грудня 2023 року у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність, поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. 
Дубенську загальноосвітню школу №7 Ігор Олегович закінчив у 1992 році. Продовжив навчання у Кременецькому лісотехнікумі. З 1996 по 2003 рік проходив військову службу за контрактом. У 2006 році закінчив Івано-Франківський університет нафти і газу. Впродовж тривалого часу працював за кордоном. 
У зв’язку з російською збройною агресією проти України мужній чоловік повернувся на Батьківщину і став до лав Збройних Сил України. Служив стрільцем-санітаром у складі механізованого батальйону. Нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». 
Право відкрити меморіальну дошку було надано матері полеглого Захисника Ларисі Іванівні та донечці Лізі, котра є ученицею 5 класу цього ж ліцею.
Освячення дошки здійснив настоятель Свято-Покровського собору протоієрей Олег Куцеля.
До вшанування пам'яті Героя разом з його рідними та близькими, учнями й педагогами ліцею долучились представники міської влади. Зі словами глибокої вдячності та шани до родини Героя, а також до усіх присутніх звернулися секретар міської ради Віктор Недашковський та начальник управління освіти Наталія Іваницька. 
Світлу пам'ять воїна Ігоря та всіх Захисників України вшановано хвилиною мовчання. Вічна слава Героям!