Новина


У Дубні відбувся IV Духовний ранок

Сьогодні, 12 січня, у стінах Дубенської міської ради відбувся IV Духовний ранок. В заході взяли участь: міський голова Василь Антонюк, секретар ради Віктор Недашковський, заступники міського голови Мар'яна Мудрик та Михайло Антонюк, депутати міської ради Артур Биць, Світлана Бороденко, Валерій Гусарук, Мирослава Піддубник, Микола Пилипчук, Володимир Сорока, Юлія Ткачук, Вікторія Хорупанська, представники релігійних громад різних конфесій - Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, протестантських церков міста. Темою заходу стало твердження «Ісус - спаситель світу».
Січневий духовний ранок тематично провадив благочинний Дубенського міського благочиння Православної церкви України о.Василь Лозинський. Священник зазначив, що Різдво Христове через народження Спасителя дарує нам відчуття постійної присутності Бога у нашому житті та наголосив на важливості збереження Христа у святкуванні Різдва.
У цей день, зважаючи на період новорічно-різдвяних свят, присутні поспілкувались  про значення приходу Ісуса Христа - втілення Господа, про жертовність як головну суть Різдва Христового, про особливості різдвяних святкувань українського народу, зокрема, про поєднання релігійних обрядів та народних традицій. Обговорили “календарне питання” відзначення свята Різдва і зійшлися в думці щодо необхідності пошуку того, що в цей непростий час може об'єднати людей, а не роз'єднує їх. Також було наголошено, що в сучасному вирі інформації у пошуках життєвих істин важливо звертатися до Святого Письма.
Міський голова Василь Антонюк зауважив, що духовні ранки мають усіх об'єднувати, щоб далі розбудовувати наше місто, нашу Україну. Завершився захід традиційно спільною молитвою.