Новина


У Дубні відкрито «Зелену кімнату» для роботи правоохоронців з дітьми

Сьогодні, 17 липня, у місті Дубно відбулося відкриття «Зеленої кімнати», спрямованої на реалізацію правоохоронними органами Дубенської територіальної громади системи заходів для забезпечення прав і свобод дитини через створення сучасних умов та впровадження європейських стандартів у спілкуванні офіцерів поліції з дитиною.  Її створено Дубенським відділом поліції ГУНП в Рівненській області за сприяння та фінансової підтримки Дубенської міської ради. 
У відкритті «Зеленої кімнати» взяли участь начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль, міський голова Василь Антонюк, начальник Головного управління Національної поліції в Рівненський області Віктор Шанський, заступник керівника Рівненської обласної прокуратури Сергій Міськевич, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області Олександр Корнійчук, начальник Дубенського відділу поліції Сергій Савран, керівник Дубенської окружної прокуратури Ольга Громова-Логвинчук, начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський, інші представники органів державної влади та місцевого самоврядування.
Головною метою функціонування «зеленої кімнати» є соціальний і правовий захист дітей. Такі простори дозволяють ефективно виявляти, реагувати та запобігати випадкам насильства у сім'ї та насильства над дітьми. Розмови у цій кімнаті дозволять запобігти повторній травматизації психіки дитини в процесі опитування. Комунікація відбувається за спеціальними методиками та у психологічно комфортній атмосфері. До процесу також залучають технічне оснащення: камери для запису інтерв'ю, мікрофони, навушники для психолога. Організацію роботи здійснюють на основі індивідуального підходу до кожної дитини з урахуванням її вікових та психофізіологічних особливостей.
Для створення у нашому місті «Зеленої кімнати» Дубенською міською радою було виділене відповідне приміщення, в якому коштом  бюджету громади виконано поточний ремонт на суму 200 тисяч гривень. Ще 170 тисяч гривень спрямовано на обладнання приміщення меблями, технікою та спеціальними засобами. 
За вагомий внесок у реалізацію цього важливого соціально-правового проєкту керівництвом обласної військової адміністрації та органами поліції оголошено Подяку очільнику Дубенської громади Василю Антонюку.