Новина


У Дубні вшанували пам'ять жертв голодоморів

Цьогоріч пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і штучних голодів 1917-1921 років та 1946-1947 років ми вшановуємо в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується жорстокими геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, що розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива! І ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
Тож 26 листопада у місті Дубно традиційно відбулися жалобні заходи.
Представники міської влади, народний депутат України Олександр Аліксійчук, благочинний Дубенського благочиння ПЦУ о.Василь Лозинський, громадськість та небайдужі дубенчани прийшли до пам'ятного знаку жертвам голодоморів біля церкви Вознесіння Господнього УГКЦ, де разом з настоятелем храму о.Андрієм Ковалем помолились за упокій душ мільйонів українців, закатованих голодом, звершили покладання квітів, запалили скорботні лампадки.
Вшанування продовжилося годиною пам'яті «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо» на майдані Незалежності. Священниками Православної Церкви України було відслужено поминальну панахиду.
Також присутні долучились до громадської акції «Запали свічку пам'яті» та Загальнонаціональної хвилини мовчання за померлими від голодоморів.
Світла пам'ять невинно убієнним українцям. Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо! Слава Україні!