Новина


Відбулася чергова сесія Дубенської міської ради

Сьогодні, 13 вересня, відбулася чергова 81-ша сесія Дубенської міської ради, під час якої було розглянуто понад сотню питань порядку денного. 
Першочергово депутати заслухали звіти про роботу керівників Дубенської окружної прокуратури та Дубенського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Рівненській області. Міські обранці поставили представникам цих структур низку запитань щодо їхньої діяльності, які стосувалися протидії злочинності, проведення профілактичної роботи для зменшення кількості кримінальних та адміністративних правопорушень та покращення безпекового середовища у громаді, зокрема, підіймалося питання вжиття заходів щодо мотоциклістів та мопедистів, які порушують тишу та правила дорожнього руху на вулицях міста. 
Рішенням сесії внесено необхідні зміни до бюджету Дубенської міської територіальної громади на 2024 рік. Перевиконання бюджетних надходжень та надходження трансферів бюджетів різних рівнів міські обранці спрямували на підтримку Збройних Сил України та на забезпечення соціального захисту населення. Відшукано можливості й для подальшої підтримки комунальних підприємств та установ, зокрема освіти, медицини та культури. Значну суму коштів спрямовано на влаштування укриттів в закладах освіти та в житлових багатоповерхівках.
Внесено відповідні зміни й до низки міських програм, а саме: Програми матеріальної підтримки населення міста Дубно на 2021-2025 роки, Програми капітального ремонту житлового фонду міста Дубно на 2021-2025 роки, Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Дубнокомуненергія” на 2021-2025 роки та до кількох програм оборонного характеру. 
Схвалено продовження участі Дубенської міської територіальної громади в європейській ініціативі «Угода мерів - Схід».
Погоджено перейменування КНП «Міська поліклініка» Дубенської міської ради на КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Здоров’я+» Дубенської міської ради у зв’язку із зміною основного виду медичної діяльності підприємства.
Ухвалено рішення про створення на базі Дубенського ліцею №6 міжшкільного осередку для викладання навчального предмета «Захист України». 
Також депутати розглянули блок питань галузі житлово-комунального господарства та земельних ресурсів. 
Слід зазначити, що сесійне засідання було перерване з метою вшанування загиблого Героя Геннадія Момотюка, який на щиті повертався до рідного с.Верба. Віддати шану захиснику України вийшли депутати та працівники міської ради на чолі з міським головою Василем Антонюком, преклонивши коліна та створивши живий коридор траурному кортежу.