Новина


ВІРУС УЖЕ СЕРЕД НАС

8 квітня у другій половині дня отримано підтвердження щодо коронавірусної інфекції в однієї з мешканок міста Дубна.
Літня жінка 6 квітня була доставлена у міську лікарню бригадою міської швидкої допомоги з діагнозом  запалення легень. Незважаючи на те, що вона, з її слів, не перебувала у контакті з хворими на коронавірус та не перебувала за межами України, однак їй за клінічними ознаками було проведено обстеження на виключення захворювання на коронавірусну інфекцію. Відібраний матеріал 7 квітня доставлено в обласний лабораторний центр. Тест на коронавірус COVID-19, котрий зробили у Рівному, показав позитивний результат.
Відразу після підтвердження захворювання відбулося засідання протиепідеміологічної комісії міської ради, а також комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубна. Було прийнято спільне рішення щодо проведення кардинальних протиепідемічних заходів. За місцем проживання та у приміщеннях міської лікарні, де перебувала хвора, проведено повну дезінфекцію, встановлено всіх контактних осіб, яким рекомендовано проведення самоізоляції та медичного нагляду.
На даний час лікування паціентки триває згідно алгоритму надання медичної допомоги, стан її задовільний. Заходи, котрі передбачені у вогнищі цієї хвороби, проводяться у повному об’ємі. Вирішується питання щодо лабораторного обстеження контактних осіб.
Також слід зауважити на пильність та прискіпливість дубенських медиків щодо виявлення даного захворювання у період карантину. Так, донедавна було обстежено шістнадцять пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію, всі результати були негативними за винятком останнього.