Новина


Власники нерухомості повинні сплатити податок на нерухоме майно у законодавчо встановлені терміни

Дубенські податківці нагадують, що настав період сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. З початку 2021 року мешканці міста Дубно вже сплатили до місцевого бюджету 961,6 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової або нежитлової нерухомості.
Податок на нерухомість нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. При цьому пільгові розміри площі майна, на які не нараховується податок, складають: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів, а  для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів. Також, для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в т.ч. їх часток ( у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180 кв. метрів.
Податкове зобов’язання з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Звертаємо увагу,  що у 2021 році громадяни платять податок на нерухомість за 2020 рік. Ставка податку на житлове нерухоме майно для жителів міста Дубно встановлена місцевим органом влади у розмірі 0,5% від мінімальної зарплати. У 2020 році вона становила 4723 грн., тому за кожен "зайвий" метр доведеться сплатити 23 грн.62 коп.
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»