Новина


Заходи до Дня Європи у бібліотечних закладах міста

Бібліотечні заклади міста Дубна приймають активну участь у відзначені  Дня Європи, який ось уже вдруге відзначається 9 травня спільно з державами Європейського Союзу. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
У бібліотеках нашого міста організовано цикл тематичних заходів з відзначення цього державного свята.
Так, у Дубенській міській центральній публічній бібліотеці для маленьких користувачів була проведена пізнавальна година «Що я знаю про Європу?». Під час заходу діти дізнались про історію створення Європейського Союзу, символи  ЄС та подорожували онлайн країнами Європи. Юні дубенчани переглянули презентацію «Подорожую країнами Європи» та короткий мультфільм про День Європи. У книгозбірні діє книжкова виставка «День Європи».
Дубенська міська бібліотека для дітей приєдналася до тематичної інформаційно-пізнавальної віртуальної гри «Мандрівка європейськими столицями», де кожен зміг перевірити свої знання  на сайті www.euroquiz.org.ua. Також  для юних  читачів діє  книжкова виставка «Читай літературу Європи», на якій представлені відомі твори письменників країн Європи: Данте Аліг'єрі, Франческо Петрарка, Франсуа Рабле, Мігель де Сервантес, Йоганн Гете, Віктор Гюго.
Книжкову виставку «День Європи - свято миру і єдності» підготувала Дубенської міської бібліотеки №3. Тут можна познайомитися  з Європою,  її країнами та народами,  релігійними та правовими традиціями, європейськими культурними надбаннями.
Слід зазначити, що також у ці дні заходи на європейську тематику, зокрема лекції, уроки, семінари, ігри-вікторини, конференції, презентації, проводяться у навчальних закладах міста.