Новина


Зустріч із представниками УВКБ ООН та БФ "Рокада"

22 травня з робочим візитом до Дубна прибули представники Львівського офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Святослав Дитюк та Богдан Солонько. Їх супроводжували регіональна координаторка Благодійного фонду "Рокада" в Рівненській області Вікторія Костюк та менеджер з регіонального розвитку БФ "Рокада" Володимир Зиль.
Під час зустрічі з міським головою Василем Антонюком обговорено організацію поселення та покращення умов проживання внутрішньо переміщених громадян у місцях компактного проживання, реалізацію у місті Дубно проєкту з будівництва житла для ВПО. Важливу увагу було приділено питанню налагодження комунікації між переселенцями та місцевими жителями і їх згуртування, інтеграції ВПО у життя громади. З цією метою розглядається можливість створення у Дубні Центру для внутрішньо переміщених осіб. 
Загалом у рамках зустрічі обговорено питання подальшої співпраці, реалізації спільних проєктів та ініціатив.
Також представники УВКБ ООН та БФ "Рокада" відвідали одне з місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб в приміщенні колишньої стоматполіклініки, оглянули виконання ремонтних робіт, виконаних у співпраці Фонду та Дубенської міської ради.