Новина


Зустріч з представником американського міста-побратима Оксфорда

Сьогодні, 3 жовтня, на зустріч до міського голови Василя Антонюка завітав гість з американського міста-побратима Оксфорда - науковець та громадський діяч Маркус Джоуб. У минулому професор математики викладав в Університеті Маямі, а також відвідав з лекціями більше 40 українських університетів, зокрема в Рівному та Луцьку, презентував навчальним закладам свої підручники з вивчення інформаційних систем та аналізу якості в сфері виробництва та послуг. Окрім любові до математики, науковець поширює кращі освітні практики та християнські традиції.
Власне, і до Дубна пан Маркус Джоуб прибув в межах співпраці з місцевою церквою ЄХБ «Віфанія» в супроводі її керівників Ігоря та Івана Левценюків. Також до розмови в міській раді долучився заступник міського голови Михайло Метелюк.
Під час зустрічі було обговорено можливості та напрямки подальшої співпраці між Дубном та Оксфордом. Міський голова Василь Антонюк розповів представнику американського міста-побратима про особливості життєдіяльності нашого міста в умовах воєнного сьогодення, забезпечення роботи галузей освіти та охорони здоров'я, напрацювання щодо реалізації грантових та інвестиційних проєктів, надання Дубенською міською територіальною громадою підтримки Збройним Силам України та внутрішньо переміщеним особам. 
Також на прохання гостя очільник Дубна озвучив нагальні потреби військових підрозділів, навчальних та медичних закладів міста. Отриману інформацію представник партнерського міста зобов'язався передати меру Оксфорда Вільяму Снейлі.
Нагадаємо, що Угоду про партнерство з містом Оксфорд (штат Огайо, США) Дубно уклало у липні 2023 року. Тоді мер американського міста прилетів за тисячі кілометрів, аби особисто дати старт цій співпраці. 
Сподіваємось, нинішній візит пана Маркуса Джоуба до Дубенської міської ради сприятиме встановленню більш тісного та плідного співробітництва між містами-побратимами.