Новина


8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

Цьогоріч Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» від 29.05.2023 №9278 встановила 8 травня Днем пам’яті та перемоги, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Таким чином ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати.
Шановні дубенчани та жителі міста! У середу, 8 травня, о 10.30 у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі м.Дубно відбудеться панахида за жертвами Другої світової війни 1939-1945 років. Після панахиди буде здійснено покладання квітів до пам’ятника Борцям за Волю та Незалежність України. Запрошуємо усіх долучитися до загальноміських заходів!
Сьогодні, коли в Україні триває війна за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні набуває особливого значення. Він вселяє віру в перемогу над рашистськими окупантами. 
Висловлюємо вдячність Збройним силам України, воїнам, які захищають наше право на свободу, цивілізованість, вільне майбутнє. Пам'ятаємо, яку ціну платимо за щастя жити на рідній землі. Слава Україні! Героям слава!
Українським інститутом національної пам'яті розроблено Інформаційні матеріали до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни (8 травня) (uinp.gov.ua)