Новина


Сказ: що потрібно знати та як уберегтися?

Дубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що епізоотична ситуація щодо сказу в Дубенському районі та місті Дубно напружена. У поточному 2024 році вже зареєстровано 4 випадки сказу на території міста Дубно серед тварин, з них 3 випадки - сказ у котів (всі тварини не були щеплені), 1 - лисиця. В результаті постраждали і звернулися за медичною допомогою 4 особи, яким призначено та проводиться лікувально-профілактична імунізація антирабічними препаратами.
Спеціалістами Дубенського районного управління Держпродспоживслужби та Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини у вогнищі інфекції проводиться комплекс заходів з метою локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин та недопущення захворювання людей на сказ. Непоодинокі факти відмови господарів щеплювати своїх домашніх улюбленців від сказу, яке проводиться планово та позапланово у вогнищах.
Шановні мешканці міста! Переконливо рекомендуємо при утриманні домашніх тварин дотримуватись профілактичних ветеринарно-санітарних заходів (щеплення проти інфекційних хвороб) щодо здоров’я тварин. У разі отримання травм від тварин (домашніх, бездомних чи диких) – укус, ослинення, подряпини, рекомендуємо негайно звертатись за медичною допомогою в лікувальні заклади.
Державною службою ветеринарної медицини щеплення проти сказу проводяться безкоштовно. Для роз’яснень звертайтесь до спеціалістів ветеринарної медицини, які обслуговують ваш населений пункт, чи у Дубенську районну державну лікарню ветеринарної медицини за телефоном (03656)4-52-87.
Сказ є особливо небезпечною та смертельною хворобою для людей та тварин!