Новина


23 травня - День Героїв України

День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА.
У нинішній політичній ситуації це свято - не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за Соборність та Незалежність нашої держави. Цей день є символом незборимості української нації.
На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України заступник міського голови Василь Скринчук та відповідальні працівники міської ради поклали квіти до меморіальних місць жертвам більшовицького терору, до пам’ятних знаків Степану Бандері та Героям Небесної Сотні.
Представники міської влади запалили лампадки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх патріотів - Героїв України.
Тож 23 травня всією громадою вклонімося пам’яті істинних героїв - дружинників Святослава Хороброго, звитяжних запорожців, гайдамаків Гонти та Залізняка, юних крутянців, відчайдушних холодноярців, Січових Стрільців, вояків УПА та ще багатьох тих, хто віддав і нині віддає своє життя за Україну. Маємо пом’янути їх душі та взяти за взірець їхнє самовіддане служіння в ім’я Вітчизни.
Слава Україні! Героям слава!