Новина


Біоенергетика - це регіональний розвиток. Відео від Австрійської біоенергетичної асоціації

Розвінчуємо міфи
Багато хто думає, що біоенергетика спрямована на безсистемну вирубку лісів.
Маємо сказати, це відверта маніпуляція фактами. І ті, хто знайомий з дослідженнями та розробками Біоенергетичної асоціації, точно це знає.
Фактично деревна біомаса, яка використовується для виробництва енергії: це паливна деревина, відходи деревообробки, неліквідна деревина, лісосічні відходи.
Важливий показник - за рік в Україні виростає на 11 млн м3 лісу більше, ніж вирубується для промисловості і на дрова. Тобто лісовий фонд не зменшується.
Раціональне використання лісових залишків - ось, що відстоює біоенергетика.
Це відео ілюструє, наскільки практичною сферою є біоенергетика в контексті сталого розвитку громад. Це, перш за все, робочі місця, розвиток регіонів та екологічна безпека.
Це міжнародний досвід, який можна використати в Україні.
Експерти UABIO неодноразово наголошували, що потенціал лісової біомаси, насправді, незначний в загальнонаціональних масштабах.
Ми - аграрна держава. Для України більш перспективним є використання агробіомаси та вирощування енергетичних культур.
Організовуючи вирощування енергокультур, збираючи надлишкові відходи сільського господарства з полів, можна залучати інвестиції на місцевому рівні, створювати робочі місця, розвивати регіони, і що важливо - скорочувати викиди СО2 та не платити величезні кошти за імпортоване викопне паливо.
P.S. Відео створене Австрійською біоенергетичною асоціацією за підтримки австрійського федерального та державного урядів та Європейського Союзу. Для зручності перекладу Біоенергетична асоціація України додала субтитри.