Новина


Черговий Духовний ранок у Дубні присвятили болючій темі сирітства

Черговий уже 24-ий Духовний ранок відбувся сьогодні у Дубенській міській раді за участю представників влади, духовенства та громадськості міста. Напередодні Всесвітнього дня сиріт духовну зустріч присвятили темі сирітства, яка, на жаль, з кожним роком не втрачає своєї актуальності, а війна її ще більше загострила.
Звертаючись до присутніх, міський голова Василь Антонюк відзначив вагому роботу відповідних служб та структурних підрозділів міської ради з дітьми-сиротами, котрі потребують особливої опіки та підтримки. Очільник міста наголосив на важливості системного підходу до запровадження ефективної профілактики соціального сирітства спільними зусиллями влади, церкви та громадськості. 
Біблійну складову обговорюваної теми представив пастор Церкви адвентистів сьомого дня м.Дубно Валерій Левицький. Змістовно доповнили розмову настоятель храму Різдва-Пресвятої Богородиці ПЦУ м.Дубно, протоієрей Іван Дуда, керівник церкви ЄХБ “Віфанія” Ігор Левценюк, пастор церкви євангельських християн-баптистів Олександр Пахай, директор приватного закладу «Дубенська гімназія «Премудрість» Сергій Скоропляс, фахівці соціальних служб та ювенальної превенції. Модерував захід його організатор депутат міської ради Микола Пилипчук. 
Запрошена на захід відома педагогиня з окупованого Мелітополя, а зараз вимушена переселенка та волонтерка Ганна Бут, яка є володаркою президентської відзнаки «Національна легенда України», поділилась особистим болючим досвідом сирітства.
Учасники Духовного ранку ранку розглянули моральні, суспільні та релігійні аспекти таких явищ, як фізичне, соціальне та духовне сирітство, окреслили заходи та  підходи до удосконалення механізмів у сфері запобігання соціальному сирітству в Україні. Важлива роль у цьому процесі відводиться просвітницькій роботі з молоддю, якій у майбутньому доведеться зіткнутись з різними негативними наслідками війни, для зміцнення сімейних відносин, а також впровадженню державних програм щодо відповідального батьківства, аби діти зростали у сім’ях.
На завершення заходу було піднесено спільну молитву за усіх дітей-сиріт, за дітей, який осиротила війна, за діток полеглих Героїв, за повернення вивезених з України дітей до своїх батьків та об’єднання родин, за зцілення дитячих ран та кращі зміни в житті дітей і, звичайно, за Україну та її Захисників, за мир та якнайшвидшу перемогу нашої країни.