Новина


Дія.Освіта - безкоштовний доступ до якісної освіти та розвитку цифрових компетентностей

Міністерство цифрової трансформації України у 2023 році провело дослідження цифрової грамотності українців, за результатами якого визначили, що володіння цифровими технологіями на певному рівні є обов'язковим для успішної самореалізації та кар'єрного зросту.
Формування та розвиток цифрових навичок і цифрових компетентностей в суспільстві здійснюється різними шляхами, зокрема шляхом використання населенням різноманітних платформ для самоосвіти, а також розвитком власного ринку освітніх послуг, зокрема онлайн. Тому, Мінцифри на виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від червня 2020 року № 471, а також на вимогу часу, запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» (https://osvita.diia.gov.ua).
Дія.Освіта - це національна едьютейнмент платформа, яка надає українцям безкоштовний доступ до якісної освіти та розвитку цифрових компетентностей. Зокрема, для оцінки рівня циврової грамотності можна пройти цифрограм (https://osvita.diia.gov.ua/digigram), та переглянути освітні серіали, зокрема «ChatGPT для підвищення власної ефективності» (https://bit.ly/45GR74Z).