Новина


Еко-тред у дії: українець виготовляє посуд із кукурудзяного бадилля

Українець придумав, як робити екопосуд із кукурудзяного бадилля
Науковець з Ужгорода Петро Бобонич розробив унікальну технологію виготовлення одноразового посуду, пакувальних листів та плівок з кукурудзи та її відходів. Такий посуд може з часом повністю замінити одноразовий. Використаним посудом можна відгодовувати тварин, а розкладається він за півтора місяця.
"Якось побачив по телевізору, як збирають кукурудзу, а билля викидають у смітник", – розповідає Петро Бобонич. Після цього він розробив технологію виготовлення посуду з кукурудзяного крохмалю. До нього додав воду, оцет та гліцерин. "Надаємо форму цій масі і запікаємо у мікрохвильовці – посуд готовий", – каже Петро Бобонич. До винахідника вже звернулися декілька потужних українських підприємств. Відомо, що наразі Петро Бобонич має вже три патенти на виготовлення такого екопосуду, зокрема із жолудів та неїстівних каштанів.