Новина


Кінопоказ до Дня українського кіно

Напередодні відзначення Дня українського кіно у Дубенській міській центральні публічні бібліотеці було проведено показ фільмів «Високий час» та «Слідами Тараса», режисером яких є Микола Величковський - керівник народної аматорської кіностудії «Дубно» комунального закладу «Дубенський міський будинок культури» Дубенської міської ради. 
На кінопоказ завітали жителі міста, представники творчої інтелігенції та працівники закладів культури. Аби ознайомитися з історієї Дубенського краю через твори місцевого кінематографу, на творчий захід були запрошені й внутрішньо-переміщені громадяни, котрі знайшли прихисток у нашому місті. 
Перед присутніми виступили режисер фільму Микола Величковський та краєзнавиця Надія Яцюк, яка озвучила фільм та є автором тексту. До вітального слова долучилася поетеса Любов Пшенична, котра також дотична до створення низки фільмів кіностудії «Дубно».
З професійним святом кіномитців привітала в.о. директора КЗ «Дубенський міський будинок культури» Олена Гагуха. За час своєї діяльності, з 1975 року, кіностудія створила більше 60 фільмів різноманітної тематики: про історичне минуле і сьогодення рідного краю, про нові звичаї та обряди.