Новина


Міський голова Василь Антонюк дякує дубенчанам за дотримання вимог карантину та просить не нехтувати ними й надалі

Шановні дубенчани!

З понеділка, 21 вересня, Дубно перейшло з «червоної» карантинної зони до «помаранчевої». Це дозволило відновити у місті роботу шкіл та дитсадків.
Щоб залишитися у «помаранчевій» зоні показник захворюванності за 14 днів має бути меншим 500 осіб на 100 тисяч населення. Наразі у Дубні він становить 376.9. На сьогодні у місті одужали уже 650 осіб, та все ж маємо й багато хворих - за останні 14 днів (8-21.09) у Дубно захворіло 140 людей. Та й загалом по Україні остання статистика є досить тривожною. 
Тому маємо бути пильними та відповідально ставитись до виконання протиепідемічних заходів, щоб знову не потрапити до «червоної» зони.
На жаль, багато хто не сприймає цю хворобу серйозно, порушуючи карантинні обмеження, влаштовуючи гучні родинні святкування. Люди нехтують правилами безпеки та гігієни, перебуваючи в місцях масового перебування людей - магазинах, супермаркетах, ринках, храмах, громадському транспорті.
Хоча навіть для «зеленої зони» є обов’язковими маски у громадських будівлях, дотримання соціальної дистанції, обмеження проведення масових заходів, перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.
Хочу подякувати усім мешканцям міста, підприємцям, керівникам, які дотримуються протиепідемічних заходів під час трудової діяльності та відпочинку.
Розумію, що цей рік приніс усім нам значні випробування - нова складна хвороба, карантин, дистанційне навчання, економічні втрати і усі ми вже втомилися. Але й зараз маємо усвідомлювати масштаби загрози і бути обачними - попереду осінньо-зимовий період, коли традиційно очікується зростання захворюваності на різні гострі респіраторні вірусні інфекції.  Сьогодення вимагає від нас ще більшої відповідальності.
Вчергове закликаю суб’єктів господарювання, місцевих підприємців, керівників релігійних громад, жителів та гостей Дубна дотримуватись карантинних вимог та протиепідемічних норм. 
Вкотре прошу: давайте берегти і поважати один одного, наберімось терпіння і пройдімо це випробування достойно. 
Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.