Новина


Міський голова Василь Антонюк взяв участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону у профільному Міністерстві

10 серпня міський голова Василь Антонюк у складі делегації від Рівненщини на чолі з головою Рівненської обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем взяв участь в нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова щодо підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років.
Керівники міст прозвітували про стан готовності об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального періоду, обговорили тарифну політику у сфері теплопостачання та інші важливі питання.
Наразі Рівненщина перевиконує поставлені плани - технічна готовність котелень до опалювального сезону становить 62,7%. Сформовано і резерви необхідного обладнання та матеріалів.
Разом з тим, на рівні профільного Міністерства наголошується, що цьогоріч очікується найскладніший опалювальний період за часи незалежності України і кожен українець зобов’язаний вже оперативно готуватися. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що опалювальний сезон залежить від декількох складових, зокрема важливими є цінова стабільність, забезпечення енергоресурсами тощо.
“Ми, як міська влада, вживаємо відповідних заходів, щоб опалювальний сезон у Дубні пройшов стабільно - встановлюємо твердопаливні котли, працюємо над заготівлею палива, налагоджуємо надійну роботу теплових мереж. Але і мешканцям міста, головам ОСББ та управлінських компаній зі свого боку варто потурбуватись про тепло своїх помешкань: утеплити будинки, модернізувати опалення, відповідально ставитись до споживання газу та електроенергії. Адже до початку наступного опалювального сезону залишається не так багато часу. Кожен громадянин має усвідомити - підготовка до опалювального сезону - це частина оборони держави. Наш з вами енергетичний фронт. Від кожного з нас залежить, як ми переживемо цю зиму”, - наголошує за підсумками наради міський голова Василь Антонюк.