Новина


Презентація каталогу «Дубно очима українських фотохудожників»

Сьогодні, 12 січня, у Дубенській міській раді відбулася презентація каталогу «Дубно очима українських фотохудожників», до якого увійшли найкращі світлини однойменного фотопленеру, котрий проходив у Дубні влітку 2020 року.
На презентацію були запрошені керівники міста, фотохудожники - учасники та організатори пленеру, настоятелі церков - пам'яток архітектури, народні майстри-умільці, портрети яких прикрасили каталог,  представники історико-культурного заповідника та творчої інтелігенції міста.
Куратор фотопленеру Ерна Шевчук розповіла, що у каталозі поданий перелік учасників, зафіксовані основні події та миттєвості заходу, а також зроблені під час пленеру чудові фототвори 9-ти відомих фотохудожників України. Це неповторні краєвиди Дубна з його замком, старими вуличками, пам'ятками історії та культури, парками та різними цікавинками нашого міста... Фотомитцям вдалося зробити дивовижні кадри з використанням різних технік фотозйомки та професійних композиційних прийомів. Серед тисяч світлин фотографи відібрали для каталогу ті, котрі, на їхню думку, найкраще ілюструють і характеризують Дубно.
Міський голова Василь Антонюк подякував фотохудожникам та організаторам за гарну та корисну роботу, адже світлини каталогу популяризуватимуть наше місто з цікавою історією, та не менш цікавим сьогоденням.
Колядками та   віншуваннями учасників презентації вітав ансамбль собору Різдва Пресвятої Богородиці.