Новина


Шановні дубенчани!

На жаль, з кожним днем у нашому місті та в цілому на Рівненщині спостерігається зростання захворюваності на COVID-19. Після відновлення роботи ринків, магазинів та закладів загального користування мало не щодня фіксуються нові випадки цієї небезпечної хвороби. Основні причини - нехтування засобами індивідуального захисту, збільшення кількості контактів між людьми, недотримання вимог карантину. 
На сьогодні, насправді, ситуація складна! Маємо спалах коронавірусу у травматологічному відділенні лікарні, де захворіли вісім медичних працівників. Цей випадок вимагає від нас максимально серйозного ставлення до всього, що нас оточує. 
Нам потрібно, як ніколи, скоординувати зусилля, бути максимально відповідальними. Зросла кількість нових випадків, збільшилося число підозр, які чекають на підтвердження. На жаль, це результат безвідповідальності багатьох громадян, адже чимало з них сприйняли пом’якшення карантинних обмежень досить легковажно. Та небезпека підкралася ще ближче. Не втрачаймо пильності, аби не допустити подальшого зростання захворюваності.
Із першим етапом послаблення карантину контактів між людьми побільшало. Все важче встановлювати джерела інфікування та коло контактних осіб. Тому пам’ятаймо, що відповідальність за власне здоров’я лежить на кожному з нас. Хвороба підступна, вона не обирає ні за віком, ні за соціальним статусом. Самодисципліна, дотримання правил санітарної безпеки, обмеження особистих контактів - у такий спосіб вдасться запобігти розповсюдженню інфекції серед населення. 
Міська влада та контролюючі інстанції докладають максимум зусиль для протидії поширенню хвороби. Не припиняється контроль за об’єктами торгівлі, а також закладами, яким відповідно до першого етапу послаблення карантину дозволено працювати. Відповідальні працівники міської ради, Держпродспоживслужби та поліції перевіряють суб’єкти господарювання, зокрема, ринки, перукарні, салони краси, різноманітні заклади торгівлі на предмет дотримання протиепідемічних заходів.
Головне наше завдання - вберегти людей від масового зараження коронавірусом. Звертаюсь до усіх - бережіть себе, часто дезінфікуйте або мийте руки, носіть респіратори або маски, щоб нам не довелося повертатися до більш жорстких карантинних обмежень.
 
Міський голова     Василь АНТОНЮК