Новина


Шановні дубенчани!

Разом з вами ми пережили першу та другу хвилі пандемії COVID-19 та жорсткий локдаун. Але коронавірусна інфекція знову наступає. Ми бачимо, що в Україні розпочалася нова хвиля пандемії. Відзавтра червоний рівень епіднебезпеки встановлюється на Рівненщині. 
На жаль, стрімко зростає рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію і у Дубні. Лише за останню добу підтверджено 123 нових випадки ураження коронавірусом. Збільшується кількість «ковідних» пацієнтів у міській лікарні.
Враховуючи ситуацію, яка склалась з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, прошу всіх жителів громади з максимальною серйозністю віднестись до небезпеки, жорстко дотримуватися протиепідемічних заходів - маскового режиму, соціальної дистанції, правил особистої гігієни. 
Маску потрібно носити в усіх громадських місцях, транспорті та інших точках скупчення людей. Тримайте соціальну дистанцію у півтора метри, постійно мийте руки та обробляйте їх дезінфекторами. При появі будь-яких респіраторних симптомів потрібно не займатися самолікуванням, а звернутися до сімейного лікаря. Очікуючи результатів дослідження, дотримуйтеся самоізоляції, не наражайте на небезпеку рідних, знайомих, оточуючих. 
Звертаюся до підприємців та роботодавців з проханням слідкувати за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції у ваших закладах та установах, якомога частіше провітрювати приміщення.
Закликаю духовенство, керівників релігійних громад міста активізувати дотримання карантинних умов у культових будівлях – носіння масок, дотримання дистанції, наявність дезінфікуючих засобів, вчергове провести роз'яснювальну роботу з прихожанами церков. 
Суворе дотримання протиепідемічних заходів – це певна незручність, але здоров’я та життя значно дорожче.
Дорогі дубенчани! Звертаю Вашу увагу, що найдієвіший спосіб захистити себе від тяжкого перебігу захворювання - це планова вакцинація від COVID-19. Пандемія перелаштувала наше життя і ми маємо виробити «колективний» імунітет проти небезпечної хвороби. 
Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо значно знизити ризик захворюваності та запобігти погіршенню епідеміологічної ситуації у нашому місті.
Будьте свідомими та бережіть себе! 
 
 
Міський голова Василь АНТОНЮК