Новина


У Дубенському ліцеї №6 розпочато викладання оновленого предмета «Захист України»

У Дубенському ліцеї №6 розпочато викладання оновленого предмета «Захист України» 
Вже у цьому навчальному році в громадах розпочинається створення осередків для викладання оновленого предмета «Захист України». Один осередок можна створити орієнтовно на 5–10 шкіл і навчання в ньому можуть проходити від 80 до 1000 учнів.
У місті Дубно міжшкільний осередок для викладання навчального предмета  «Захист України» створено на базі Дубенського ліцею №6. Крім старшокласників нашого міста, тут навчатимуться учні з сусідніх громад. Наразі укладено відповідні договори щодо надання послуг Дубенським ліцеєм №6 з викладання навчального предмету «Захист України» з 5-ма   територіальними громадами Дубенського району. Загалом передбачається залучення до уроків «Захист України» у даному міжшкільному осередку понад 900 школярів.
Сьогодні, 14 жовтня, у навчальному закладі відбулося перше ознайомче заняття для учнів 10-их класів Дубенських ліцеїв №1 та №7, яке провів вчитель «Захисту України» Дубенського ліцею №6 Микола Тирик. В подальшому щодня почергово проходитимуть заняття з учнями інших шкіл. До поведення уроків будуть залучені двоє вчителів.
Аби привітати школярів, на перше заняття до міжшкільного осередку завітали представники влади - міський голова Василь Антонюк, секретар ради Віктор Недашковський та керуючий справами, секретар виконкому міської ради Микола Шубнік. Очільник міста звернувся до учнів з напутнім словом щодо успішного опанування оновленого курсу «Захист України» і побажав, щоб здобуті знання їм не довелося застосовувати на практиці.
Мета нового курсу – опанувати навички тактичної, першої домедичної, вогневої підготовки; навчитися діяти в надзвичайних ситуаціях, поводитись зі зброєю, керувати дронами різного призначення тощо. Тож дуже важливо наповнити осередок інноваційним та якісним обладнанням, сучасною технікою. Саме на це спрямовано відповідну державну субвенцію та співфінасування з місцевого бюджету. 
Керівництвом міста спільно з дирекцією ліцею було оглянуто класи для викладання предмету  «Захист України», визначено додаткові потреби в облаштуванні навчальних кабінетів.