Новина


У Дубенському ВХПТУ відкрито меморіальну дошку Герою Максиму Кірчику

24 травня у ДНЗ "Дубенське вище художнє професійно-технічне училище" відбулося відкриття дошки пам’яті Героя Максима Кірчика - випускника цього навчального закладу. 
Максим усе життя був щирим патріотом. Тому з 25 лютого 2022 року пішов добровольцем захищати Україну. Звільняв місто Ірпінь, Чернігівщину, Миколаївщину, брав участь у бойових діях зі звільнення Херсона. З початку 2023 року перебував на Бахмутському напрямку. Загинув Герой 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в жорстоких боях під Бахмутом на Донеччині.
Зі словами глибокої вдячності та шани до мами полеглого воїна Нелі Петрівни, а також до усіх присутніх звернувся радник міського голови Михайло Метелюк. Спогадами про Максима поділились його одногрупниця Катерина Бриль.
Відкриття та освячення меморіальної дошки здійснив військовий капелан протоієрей Тарас Гордійчук.
Світлу пам'ять Героя Максима та всіх воїнів, що віддали життя за збереження єдності і цілісності Української держави, вшанували хвилиною мовчання. Слід зазначити, що дещо раніше дошку пам'яті Максима Кірчика також було встановлено на фасаді Дубенського ліцею №2. 
Слава Україні та її мужнім захисникам! Вічна пам'ять і шана Героям!